Tisztújító közgyűlést tartott az Orvostechnikai Szövetség

OSZ Titkárság, 2016. május 26.

Az Orvostechnikai Eszközök Gyártóinak és Forgalmazóinak Szövetsége május 26-án tisztújító közgyűlést tartott. A hazai orvostechnikai, képalkotó diagnosztikai és egészségügyi IT ipar vezető érdekképviseletének tagjai értékelték a Szövetség által a 2015. évben végzett érdekképviseleti munkát, és meghatározták az idei év feladatait.

A közgyűlésen részt vett dr. Beneda Attila helyettes államtitkár, aki előadásában tájékoztatta a részvevőket az egészségpolitika aktuális, az Orvostechnikai Szövetség által képviselt iparágakat érintő terveiről, feladatairól.

A tagvállalkozások képviselői megvitatták azokat a problémákat, amelyek gazdálkodásukat, tevékenységüket befolyásolják. Ezek közül legfontosabbak a hazai egészségügyi ellátórendszer nem megfelelő finanszírozása, a termékbefogadások valamint a közbeszerzések szabályozásának hiányosságai illetve a büntetésvégrehajtási intézetek részvétele az egészségügyi intézmények ellátásában.

A tagok reményüket fejezték ki, hogy az egészségirányítással meglévő jó munkakapcsolata révén a Szövetség a jövőben fokozottabban részt vehet a döntés-előkészítési folyamatokban.

A Közgyűlés a következő két évre a Szövetség elnökévé Tamás Viktort, társelnökévé Hornyák Lászlót és Králik Györgyöt, alelnökévé pedig Barcsay Andrást, dr. Hodossy Lajost, Jakus Lászlót és Jóbai Zsoltot választotta.

Hozzászólások: