Ónodi a közbeszerzésekről

Medical Online -HírTV 2017. október 18.

A kórházakat fenntartó állami hivatal vezetője és az egészségügyi államtitkár sem szívesen nyilatkozik a gyanús közbeszerzésekről a HírTV-nek.

A kórházakat fenntartó Állami Egészségügyi Ellátó Központ áprilisban írt ki közbeszerzést lélegeztetőgépek beszerzésére. A pályázatot, amelyet egy cégre írhattak ki, a közbeszerzési hatóság júniusban megsemmisítette, és 50 millió forintra bírságolta a központot.

Ugyanez lett a vége annak a közbeszerzésnek is, amellyel altatógépeket szerzett volna be a kórházak fenntartója.

Egy harmadik ügyben a közbeszerzési hatóság felfüggesztette a pályázatot. A Miniszterelnökség vezetőjének az első ügy is elég lett volna az Állami Egészségügyi Ellátó Központ illetékeseinek felelősségre vonásához. Lázár Jánost augusztus végén kérdezte a sajtó a lélegeztetőgépes beszerzésről és az 50 milliós bírságról.

„Az a kérdés, hogy azok, akik kihozták az egyébként később felfüggesztett és megbírságolt döntést, azok melyik büntetést érdemlik? A fej-, fül- vagy egyéb testrészlevágást, na, ez a kérdés” – mondta Lázár János.

A központ főigazgatójának helyén a feje, és a fülei is megvannak. Németh László hivatalában maradt, a HírTV Balatonfüreden találkozott vele, ahol az elektronikus recept novemberi bevezetéséről tartott előadást egy szakmai konferencián.

Az egészségügyi államtitkár, Ónodi-Szűcs Zoltán sem volt közlékeny: – Nem szeretek róla beszélni…, – mondta a stábnak.

Hozzászólások: