Jó az állami intézményeknél a magánellátás

Világgazdaság, 2015. június 5.

A magánszolgáltatások elindítása úgy kezdődött nálunk, hogy sok külföldi beteg keresett meg minket, majd aztán mindenféle marketing nélkül egyre több magyar páciensünk is lett, és a bevezetett szigorításig valójában több lett a magyar ügyfelünk – mondta el Ficzere Andrea, az Uzsoki Kórház főigazgatója az intézmény magánszolgáltatásairól.


Utóbbi célt említette a Semmelweis Egészségügyi Kft. ügyvezetője, Kocsis Mariann is. „A célunk az, hogy a Semmelweis Egyetem szabad kapacitásait értékesíteni tudjuk, illetve hogy a kollégáknak egy legális többletjövedelmet biztosítsunk. A kft. folyamatosan bővül, most 24 szakmát fed le, jelenleg 89 közreműködője van, akik a Semmelweis Egyetem dolgozói. „Bár nem rendelkezünk olyan gyönyörű infrastruktúrával, mint a magánkórházak, de a Semmelweis név még mindig vonzó a betegellátásban” – tette hozzá.

Ivády Vilmos, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjának gazdálkodásért felelős koordinációs főigazgató-helyettese elmondta, azzal, hogy az állami infrastruktúra használatával magánellátást nyújtanak, be tudják csatornázni azokat a pácienseket, akiknek ugyan az első találkozásuk az orvossal az egyetemen van, de utána az intézményen kívülre, más magánszolgáltatóhoz kerül az ellátásuk.

Hozzászólások: