Gyors megoldást vár az orvoskamara

Magyar Hírlap, 2016. január 26. – Jobbágyi Zsófia

Fontolva haladás jellemzi az egészségügyi kollektív szerződésről zajló egyeztetéseket az államtitkárság és a szakmai szervezetek között – közölte lapunkkal Éger István, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke a legutóbbi tárgyalás kapcsán. Szerinte „rettentő az ágazat helyzete”, ezért gyors és kielégítő megállapodásra lenne szükség. 

Két hét múlva folytatódnak az egyeztetések a kormány és az egészségügyi érdekvédelmi szervezetek között, egyebek mellett az ágazati kollektív szerződés részleteiről is. Az erről szóló beszámolót a kormány honlapján tette közzé, jelezve, elkötelezettek a betegellátás színvonalának emelése, a dolgozók munkakörülményeinek és anyagi megbecsülésének javítása mellett. Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár az előző héten több szervezettel is asztalhoz ült, majd közlésében hangsúlyozta, az egészségügy volt az első, ahol 2010 után béremelési program indult. Úgy fogalmazott, ennek köszönhetően már kilencvenötezer ágazati dolgozó bére nagyobb, az emelés pedig az idén folytatódik, hiszen januártól negyvenháromezer ápoló és tizennyolcezer orvos kap magasabb fizetést, továbbá a szakvizsgázott fiatal orvosok havonta százötvenegyezer forint plusztámogatást kapnak. A múlt heti egyeztetésen mások mellett részt vettek a Magyar Orvosi Kamara (MOK), a Magyar Szakdolgozói Kamara (MESZK), a Magyar Gyógyszerészeti Kamara (MGYK) és a Magyar Kórházszövetség (MKSZ) képviselői is.

Lapunk megkereste Éger Istvánt, a MOK elnökét, aki a tavaly elindult konzultációsorozat jelenlegi állásáról azt nyilatkozta, azt leginkább a „fontolva haladás jellemzi”, egyelőre azonban érdemi előrelépés nem történt a kérdéses ügyekben. A kollektív szerződés kidolgozásának gondolata tavaly májusban vetődött fel, amikor az Emberi Erőforrások Minisztériuma gyakorlatilag elvetette az életpályamodell lehetőségét arra hivatkozva, hogy annak előkészítése és megtervezése „rendkívül bonyolult és szerteágazó feladat lenne” a szakma sajátosságaiból adódóan.

Az elnök már akkor azt nyilatkozta lapunknak, hogy a döntéssel nem feltétlenül ért egyet, s a MOK nem is vetette el végleg egy esetleges életpálya bevezetésének szándékát, ugyanakkor elfogadták, hogy az egészségügyi kollektív szerződés is jó lehetőség, általa pedig több problémára is megoldást lehet találni. A részt vevő szervezetek korábbi közlései szerint a tárgyalások alatt „fejezetenként haladnak”, vagy­is amennyiben egy fontosabb tételt illetően megegyezésre jutnak a döntéshozókkal, az közvetlenül utána hatályba is léphet.

Éger István azonban a múlt heti egyeztetés után megfogalmazta, „tárgyaltunk és tárgyalunk a lehetőségekről”, azonban határozottabb és gyorsabb haladásra lenne szükség, hiszen „napról napra tapinthatóbb a feszültség az egészségügyben”, így törvényes keretek között kellene minél gyorsabban megállapodni a kollektív szerződésről. Az elnök rámutatott, az egyeztetések lezárásának nincs időbeli korlátja, hivatalosan rögzített határideje, s úgy érzi, mostanra a megbeszélések a jogi és technikai részletek miatt húzódnak el.

Annak kapcsán, hogy az államtitkárság közleményében utalt a magasabb fizetésekre, illetve a túlmunkadíjak befagyasztásának feloldására, azt mondta, az önmagában nem jelent béremelést, hiszen ennek köszönhetően „csak azoknak a jövedelme emelkedhet, akik túlórát, túlmunkát vállalnak”, mivel azokat arányosan hozzáemelték a 2013-ban első körben megemelt fizetésekhez. Tehát – folytatta – ebben az esetben inkább korrekcióról lehet beszélni. Többször is megerősítette: „rettentő az ágazat helyzete”, ezért a tárgyalások kimenetelét illetően gyors, egyben kielégítő megállapodásra lenne szükség.

Hozzászólások: