Bővül a képalkotó diagnosztikai kapacitás

Medical Online - MTI, 2016. március.29,

Ötmilliárd forintot fordítanak a képalkotó diagnosztikai kapacitások bővítésére – jelentette be Ónodi-Szűcs Zoltán az MTI értesülése szerint.

Az Egészségbiztosítási Alap (E-alap) idei előirányzatából ötmilliárd forintot fordít az egészségügyi államtitkárság a nagy értékű képalkotó diagnosztikai kapacitások bővítésére – jelentette be az egészségügyért felelős államtitkár kedden.

Ónodi-Szűcs Zoltán arról is tájékoztatott, hogy további kétmilliárd forint áll az E-alap céltartalékából rendelkezésre, ebből nagy értékű műtéti eljárásokat, egynapos sebészetet, járóbeteg-ellátásokat, addiktológiai és pszichiátriai rehabilitációs kezeléseket finanszíroznak majd. Ha a kormány rábólint a céltartalék felhasználására, akkor ez az összeg május-júniustól áll rendelkezésre – tette hozzá az államtitkár.

Mészáros János, az egészségügyi ellátórendszer működtetéséért felelős helyettes államtitkár elmondta, az áprilistól felhasználható ötmilliárd forintot jellemzően PET/CT-, MRI- és hagyományos CT-vizsgálatokra fordítják majd, jellemzően három egyetemi centrumban (Szeged, Pécs, Budapest), valamint egyes fővárosi és vidéki kórházakban – írja az MTI.
Az államtitkár szerint ezzel a lépéssel harmadával nőhet az elvégzett vizsgálatok száma.

Hozzászólások: