Ápolási kórházakat hoz létre a kormány

Napi.hu, 2016. augusztus 25.

Jól halad az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) átalakítása, a folyamat jövő nyárra lezárulhat. Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal (OTH) az emberi erőforrás tárcához fog tartozni - közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai kormányinfón.

Az új szociális szakápolási rendszer felépítésére Czibere Károly szociális ügyekért felelős államtitkár tesz javaslatot - mondta Lázár János. Új centrumok és ápolási kórházak jönnek létre, az Emmi javaslata alapján határozzák meg a kapacitások nagyságát és elhelyezését. Az új centrumok az önmagukat ellátni képtelen, folyamatos ápolásra szoruló idősek ellátását biztosítják.

Jövő nyárra az államkincstár lehet az egyedüli állami kifizetőhely

Jövő nyárra a Magyar Államkincstár lehet az egyedüli központi kifizetőhely, azaz az állampolgárok minden állami támogatást, juttatást innen kaphatnak - közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján, amelyen részletesen beszámolt a stratégiai és a gazdasági kabinet elmúlt üléseiről.

Ezeken az egyik fő napirendi pont volt a háttérintézmények átalakítása, amellyel kapcsolatban a tárcavezető megerősítette, hogy 20 százalékos létszámleépítés várható.

A stratégiai kabinet arról is döntött, hogy folytatódik az új tűzoltólaktanyák és új büntetés-végrehajtási intézetek létrehozása. 2018-ig ötezer új börtönférőhely lesz.

A döntések közül azt is megemlítette, hogy szigorítani fogják a szélerőművek létesítésének feltételeit.Hozzászólások: