A Forgalmazók az Egészségért közleménye

MTI-OS, 2016. szeptember 23. - Forgalmazók az Egészségért

A FESZ közleménye a XVI. Szakmai Kongresszusa után.

 A terápiás eljárások technológiai fejlődésével javult az egészségügyi ellátás színvonala, ugyanakkor emelkedtek az állami és egyéni egészségügyi kiadások. Az ezredforduló óta jelentősen öregedett a hazai lakosság korfája, az aktív korúak arányának csökkenése mérsékeli az állami nyugdíj- és szociális ellátások forrásait. Éppen ezért kiemelten fontos manapság az egészségtudatosság kérdésköre. Az Idős-, fogyatékkal élő személyek ellátásának egészségügyi és szociális kihívásai című XVI. Szakmai Kongresszuson a résztvevő egészségpolitikusok, orvos-közgazdászok és szakdolgozók a fiskális és szociális érdekütközések feloldásának lehetőségeit keresték. 

 A gyógyászati segédeszközöket gyártó és forgalmazó egészségügyi szolgáltatók országos szervezetének célja, innovatív segédeszközök és gyógymódok hazai bevezetésével hozzájárulni a fenntartható ellátórendszer megújításához, a demográfiai és epidemiológiai mutatók figyelembevételével.

A rendezvényen az Egészségügyért Felelős Államtitkárság, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár és az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége, valamint állami, egyházi fenntartású egészségügyi és szociális intézmények vezetői mellett a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Heves megyei tisztségviselői és a Szakmai Tagozatok küldöttei tartottak előadásokat.
Az előadásokon elhangzott javaslatokat eljuttatjuk a döntéshozókhoz, elmondjuk szakmai fórumokon, megosztjuk fogyatékkal élő vagy betegsége miatt hátrányos élethelyzetű embertársainkkal.Hozzászólások: